CULTURA ICAB: XVII CURS DE DRET FARMACÈUTIC DEL 13 DE GENER DEL 2015 AL 10 DE MARÇ DEL 2015

#FormacioEconomiaTotcat


XVII Curs de Dret Farmacèutic
  • Dates Del  13/01/2015  al  10/03/2015
  • Horari Dimarts i dijous de 19.00 a 21.00 hores
  • Lloc de celebració Aula 73, 7a planta de la seu col·legial (c/ Mallorca, 283)
  • Organitzador Secció de Dret Sanitari 







  • 13/01/15 - PRESENTACIÓ DEL CURS
    L’OFICINA DE FARMÀCIA: Problemàtica actual.  Mercè Gras i Balaguer, Advocada del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona
    15/01/15 - DISTRIBUCIÓ i DISPENSACIÓ DE MEDICAMENTS: La distribució i dispensació farmacèutica en la Llei de 29/2006, de 26 de Juliol, de Garanties i Ús Racional dels Medicaments i Productes Sanitaris. Real Decreto 824/2010. Dispensació, receptes, genèrics i elaboració de Formules Magistrals. Dipòsits de medicaments.
    Marcos Vinzia Portabella, Advocat
    20/01/15 - SERVEI DE FARMÀCIA HOSPITALÀRIA I CONTRACTACIÓ PÚBLICA: Serveis de Farmàcia Hospitalària (Organització, Comissió de Compres). Llei de Contractes amb el Sector Públic. Requisits i procediments de contractació. El contracte de subministra, en particular de medicaments i productes sanitaris.
    Josep Ribas Sala, Cap del Servei de la Farmàcia del Hospital Clínic de Barcelona
    22/01/15 - PRODUCTES SANITARIS: Empreses fabricants, importadores i comercialitzadores de productes sanitaris. Tipologia i classificació dels productes sanitaris. Obtenció marcat CE. Requisits comercialització i promoció. Requisits i procediment finançament. Sistema d’autoregulació de FENIN.
    Montserrat Llopart Vidal, Advocada
    27/01/15 -  MEDICAMENTS VETERINARIS: El medicament veterinari i els diferents procediments de registre i autorització (Agència Espanyola i Agència Europea). Sistema Espanyol de Farmacovigilància de medicaments veterinaris. Prescripció i dispensació. Especial incidència Reial Decret 1132/2010. Principals novetats de la Llei 10/2013 de garanties sanitàries i ús racional dels medicaments i productes sanitaris.
    Mireia Núñez de Prado i Escarrà, Directora Tècnica, Andersen
    29/01/15 - INSPECCIÓ SANITARIA: competències Generalitat, control G.M.P., criteris d’inspecció, llicències.
    Salvador Cassany Pou, Cap de Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya
    03/02/15 - ASSAJOS CLÍNICS: Normativa aplicable i anàlisi jurídic i pràctic del consentiment informat, protecció de dades, comitès ètics i dictamen únic, aprovació administrativa, protecció de la propietat industrial, responsabilitat.
    Carme Esteve Morgades, Sanofi
    Emma Granados Serra, Sanofi
    05/02/15 -  REGISTRE DE LABORATORIS I MEDICAMENTS D’ÚS HUMÀ: Autorització com a laboratori farmacèutic: tipologia, requisits i obligacions. Representant legal del titular de l’autorització de comercialització de medicaments. El medicament d’ús humà i els diferents procediments de registre i autorització. Reial Decret 1345/2007.
    Silvia Martín Padilla, Director, Regulatory Affairs, Grupo Ferrer
    10/02/15 – FINANÇAMENT DE MEDICAMENTS: Criteris i procediment inclusió en la prestació farmacèutica del Servei Nacional de Salut. Procediment de fixació de preus. Variacions i revisions de finançament i preus. Sistema de preus de referència. Prescripció per principi actiu, substitució de medicaments. Finançament d’altres productes dintre del Servei Nacional de Salut.
    Margot Subirats i Espinalt, Advocada
    12/02/15 - FARMACOVIGILÀNCIA MEDICAMENTS ÚS HUMÀ: Concepte i obligacions del titular de l’autorització de comercialització i de la persona de contacte de farmacovigilància. Sistema Espanyol de Farmacovigilància. Modificació de l’autorització per motius de farmacovigilància. Estudis post-autorització. Acords de farmacovigilància. Especial incidència Reial Decret 577/2013 de 26 de Juliol.
    Sònia López Sánchez, Pharmacovigilance Consultant
    17/02/15 -  RESPONSABILITAT TRACTAMENTS FARMACOLOGICS: Productes de prescripció. Formules magistrals i productes oficinals. Especialitats Farmacèutiques Publicitàries. Productes homeopàtics. Herbes medicinals. Casos a on demanar el document de consentiment
    Marià Gómez Jara, Advocat
    19/02/15 -  COSMÈTICS: La legislació de Cosmètics amb el nou Reglament Europeu: I) Els cosmètics: què són i perquè serveixen; II) breu evolució històrica de la legislació de cosmètics espanyola; III) Marc legal actual: Conceptes Generals. Responsabilitats. Posta al mercat de cosmètics. Etiquetat. Publicitat y promoció. Productes d’Higiene Personal. Importància dels Annexes. Implicacions i conseqüències pràctiques de la implantació del Reglament.
    Miquel Carreras Coma, Doctor en Farmàcia. Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya
    24/02/15 -  INDÚSTRIA FARMACÈUTICA I DRET DE LA COMPETÈNCIA: Conductes prohibides. Relacions amb Hospitals. Relacions amb Majoristes. Especial referència al Sector Enquiry de la Comissió”.
    Maria Cedó Perpinyà, Advocada
    26/02/15 -  FARMACIOLES RURALS I DIPÒSITS DE MEDICAMENTS
    Mercè Vidal Arquero. Secció d'Ordenació Farmacèutica del Servei d'Ordenació i Qualitat Farmacèutica
    03/03/15 – CONTRACTES EN L’ÀMBIT FARMACÈUTIC: Contractes de llicència i de distribució de medicaments: llicència, co-desenvolupament, distribució, co-marketing, co-promoció; principals punts de negociació i clàusules més rellevants.
    Marta Pons de Vall Alomar, Advocada.
    05/03/15 -  SISTEMA D’AUTOREGULACIÓ DE FARMAINDÙSTRIA: El “Código Español de Buenas Prácticas de Promoción de Medicamentos y de Interrelación de la Industria Farmacéutica con los Profesionales Sanitarios”  i el “Código Español de Buenas Prácticas de Interrelación de la Industria Farmacéutica con las Organizaciones de Pacientes”. Sistema de resolució de conflictes: funcions de la Unitat de Supervisió Deontològica, de la Comissió Deontològica i del Jurat d’Autocontrol.
    Francesc Montañá Puig, Director Metge i Responsable de la Unitat de Codi Deontològic del Laboratori Angelini
    10/03/15 -  PUBLICITAT SANITÀRIA
    Manel Rabanal Tornero. Secció d'Ordenació Farmacèutica del Servei d'Ordenació i Qualitat Farmacèutica.

Contactes

    • Altres telèfons ICAB 
    Comissió de Cultura
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España
    T. 93 601 12 12 - EXT. 5334 cat / 5434 castF. 93 215 04 29

Comentaris